FunX Rotterdam

De heren achter de video's van SFB, Bollebof & Broederliefde: Paperclips!

  1. Newschevron right
  2. De heren achter de video's van SFB, Bollebof & Broederliefde: Paperclips!

Ze begonnen heel onschuldig, maar maken nu prachtige videoclips voor onder andere SFB, Bollebof en Broederliefde: de broertjes van Paperclips! Domingos (20) en José Borges de Brito (22) zijn jong, ambiteus en hun werk liegt er niet om. De Strangers-video van SFB (geschoten in Marrakech), Bollebof's clip van Pregoza en de Broederliefde-video van Labanta, staan allemaal op naam van team Paperclips.

Zoveel talent was genoeg reden voor Dulci om de jonge makers een keer uit te nodigen bij Jouw Stad Rotterdam. "We hebben geen opleiding gevolgd hiervoor. Puur gewoon alles onszelf aangeleerd. YouTuben, Googlen en veel boeken lezen." Aankomende maand hebben de broers ook een shoot met SBMG en SFB. "Dat wordt ook een hele toffe. En met SFB zijn we een tijdje terug ook naar Marokko geweest om daar een video te maken voor Strangers en die is ook heel erg dik gegaan."

Broers versus collega's

Domingos en José hebben er helemaal geen moeite mee om als broers ook nog elkaars collega te zijn. "Normaal heb je bij collega's niet echt de band die je met broers wel hebt. Dus wij kunnen elkaar vaak wel aanvoelen."

Drones en littekens

Waarom heten de broers samen eigenlijk Paperclips? En gaat er ook weleens wat mis tijdens het schieten van een videoclip? Ja zeker! Tijdens de opnames van Bollebof's Pregoza. Iets met een drone en littekens..

Moeilijke vragen

De boys hebben inmiddels zoveel video's op hun naam staan, maar welke clip is hun favoriet? "Het is lastig, want elke video is ons kindje. Je kan niet zomaar een video kiezen." Als ze echt antwoord moeten geven op de vraag, zijn de clips van Strangers en Labanta toch wel de pareltjes die het duo opnoemt.

Ster advertentie
Ster advertentie