Naar homepage
FunX Rotterdam

Dit is de nieuwe datum van de Marathon van Rotterdam

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dit is de nieuwe datum van de Marathon van Rotterdam

De Marathon van Rotterdam gaat dit jaar definitief niet door. Dat vertelde organisator Mario Kadiks aan RTV Rijnmond. Het jubileumevenement stond oorspronkelijk gepland op 5 april en werd door de coronacrisis al verplaatst naar 25 oktober. De 40ste editie wordt nu definitief verschoven naar 11 april 2021. De organisatie zegt dat oktober niet realistisch bleek, gezien de anderhalvemetermaatregel voorlopig nog blijft gelden.

Levens niet in gevaar brengen

De organisatie van de marathon wil de levens van honderdduizenden toeschouwers en vijftigduizend deelnemers niet in gevaar brengen. Daarom is besloten om het evenement te verplaatsen naar volgend jaar. De organisatie heeft het besluit bewust vroeg genomen, zodat deelnemers snel duidelijkheid zouden hebben. Alle gekochte startbewijzen zijn volgend jaar ook geldig. Mario Kadiks noemt het bij Rijnmond "een bittere pil en zuur" voor iedereen die zich zo had verheugd op de jubileummarathon. Een afgeslankte vorm zonder publiek was voor hem geen optie, omdat het geen schim meer zou zijn van het grote evenement.

Burgemeester steunt besluit

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb staat achter het besluit van de organisatie, maar vindt het net als hen ook jammer: "De Marathon van Rotterdam is een begrip bij topsporters en recreatieve sporters wereldwijd. Iedere loper droomt over het mooiste parcours met de finish op de Coolsingel, toegejuicht door een menigte. Helaas blijft het bij dromen, dit jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie