FunX Rotterdam

'Rotterdamse jongeren met mes op zak krijgen bokslessen'

  1. Newschevron right
  2. 'Rotterdamse jongeren met mes op zak krijgen bokslessen'

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad staat achter een motie waarbij jongeren die met een mes op zak worden betrapt, agressietraining krijgen in de vorm van bokslessen. Dat meldt De Telegraaf. Het plan wordt donderdag ingediend door D66-raadslid Nadia Arsieni. Zij vindt dat politiecontroles en boetes niet de juiste manier zijn om het probleem aan te pakken. De motie is mede ondertekend door ChristenUnie-SGP, DENK, GroenLinks, NIDA, PvdA en de SP.

Harde aanpak of bokstraining

Arsieni denkt dat een klein deel het verziekt voor de grote meerderheid. Dat kleine groepje moet volgens het raadslid hard aangepakt worden. De grote meerderheid moet zich via bokstraining volgens haar zelfverzekerder gaan voelen, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze een mes op zak nodig hebben.

Lokale initiatieven

Het raadslid hoopt dat Rotterdam gebruik gaat maken van lokale initiatieven. Een daarvan is Knokken zonder Vechten van Stanley Hiwat. Hij leert jongeren om zichzelf te beschermen zonder te hoeven vechten. "Als tieners met steekwapens op zak rondlopen, is dat een teken dat er ergens in hun opgroeien iets goed is misgegaan. Ik wil met die jongeren de sportschool in en hen leren om te knokken zonder vechten."

Mogelijkheden

Volgens Stanley Hiwat levert zijn aanpak aantoonbaar succes op en daarom wil hij het project in meerdere wijken en buurten opzetten met de gemeente en partners. Ook Ton Dunk van Stichting Rotterdam Mattie ziet mogelijkheden. "Als de stad ons vraagt om bij te dragen, graag." Hij biedt al twaalf jaar cursussen en bokstrainingen aan voor jongeren met gedragsproblemen en heeft al meer dan 1400 begeleid.

Ster advertentie
Ster advertentie