FunX Rotterdam

Twee aangiftes tegen Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie

foto: Facebook: Gail Charmaine
  1. Newschevron right
  2. Twee aangiftes tegen Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie

Er zijn minstens twee aangiftes gedaan tegen de Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie. De aanleiding hiervan is een hardhandige arrestatie in het Roel Langerakpark van vorige week zaterdag, waar eerder al beelden van verschenen op social media. Op Facebook vertelt een van de vrouwen in kwestie wat er is gebeurd. "Na een aantal rake klappen verdedig ik mijzelf en word ik door drie agenten tegen de grond gewerkt terwijl ik duidelijk meewerk en luister naar de aanwijzingen van de politie."

Geëscaleerd

De vrouw vertelt dat ze met haar zusje en nichten was gaan picknicken in het park. Toen ze op zoek gingen naar een wc, werden ze door de politie staande gehouden, omdat ze er verdacht uit zouden hebben gezien. De vrouwen werden opgeroepen het park te verlaten. "Onderweg terug zie ik de mannelijke agent mijn zusje duwen met een wapenstok. Ik word gestopt door een derde agent die mij blokt met de fiets, waardoor ik niet verder kon lopen. Ik schreeuwde dat hij mijn zusje met rust moest laten. De agent gaf mij hierna een harde duw met zijn fiets, waarna verschillende agenten mij meerdere malen begonnen te slaan met hun wapenstok. Mijn nicht wordt meerdere malen op de grond geduwd en geschopt. Vanaf dit moment is het volledig geëscaleerd."

racistische opmerkingen

De vrouw vertelt dat ze vervolgens zelf ook tegen de grond is gewerkt en in een politiebusje is gegooid. "Meteen werd er naar mijn keel gegrepen", schrijft ze. Ondertussen zochten de andere vrouwen hun spullen bij elkaar terwijl ze door de politie het park uitgewerkt werden. "Dit ging gepaard met racistisch getinte opmerkingen zoals 'opkankeren aap' en nogmaals grof geweld." De vrouw heeft uiteindelijk 21 uur vastgezeten voordat ze werd vrijgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere arrestatie

Er zijn ook beelden van een andere gewelddadige aanhouding van datzelfde weekend bij het Vroesenpark. Daarbij werd een man volgens getuigen na het beledigen van een ambtenaar in functie tegen de grond geduwd. Bij de aanhouding drukte de agent met zijn knie het hoofd van de man op de grond.

Een woordvoerder van de politie laat aan RTV Rijnmond weten dat er meer mensen aangifte gaan doen. "Er is met enkele andere mensen een afspraak gemaakt om later aangifte te doen."

Onrustig

De desbetreffende avond verliep erg onrustig, aldus de politie. Het was erg druk in verschillende parken, waardoor burgemeester Aboutaleb besloot drie parken 's avonds te sluiten. De boel liep daarna uit de hand. Er was een schietpartij waarbij twee mensen gewond raakten. De politie laat in een Facebookbericht weten hun eigen optreden te evalueren. "Ook beelden en verhalen op social media nemen we daarin mee. We kijken naar de volledige context en ons optreden daarin."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie