FunX Rotterdam

Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden

foto: Afbeelding ter illustratie - ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden

In Rotterdam-Zuid is vanmorgen een 30-jarige man doodgeschoten bij zijn huis in het stadsdeel IJsselmonde. Hij werd gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. De politie heeft later twee verdachten aangehouden: een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel

'Schijn van liquidatie'

Na de schietpartij vluchtten de twee mannen weg in een auto terwijl ze achtervolgd werden door de politie. Even later verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna hij tegen een andere auto botste. De twee probeerden nog weg te rennen, maar werden al snel aangehouden. "Het heeft alle schijn van een liquidatie", aldus een woordvoerder van de politie tegen de NOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere schietpartijen

De afgelopen weken waren er meer schietincidenten in Rotterdam. Ook vond er begin vorige week een explosie plaats bij een woning, die eerder nog werd beschoten. Een week daarvoor werd er in Rotterdam-Noord een 25-jarige man doodgeschoten op straat. De politie kan nog niet zeggen of er een link is tussen de verschillende schietpartijen.

Ster advertentie
Ster advertentie