FunX Rotterdam

Explosie bij huis in Rotterdam dat vorige week werd beschoten

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Explosie bij huis in Rotterdam dat vorige week werd beschoten

In de nacht van 17 op 18 mei heeft er een explosie plaatsgevonden In Rotterdam, bij een woning die eerder deze week nog werd beschoten. Niet alleen het desbetreffende huis is beschadigd geraakt, ook ruiten van woningen en een school in de omgeving zijn gesneuveld. Er zijn geen gewonden gevallen.

Verdachten gearresteerd

De explosie vond plaats in de wijk Nieuwe Westen en gebeurde rond half drie ‘s nachts. Getuigen hebben een auto zien wegrijden. Deze auto is gevonden in Amsterdam en de inzittenden zijn daar aangehouden. Het is niet duidelijk of zij bij de explosie betrokken waren, dat wordt nog onderzocht.

Wellicht Drugscriminaliteit

Na de explosie lag er op straat veel rotzooi, waaronder een stuk stroomdraad. Een buurtbewoner vertelt aan NOS dat hij denkt dat de incidenten komen door de drugscriminaliteit in de wijk: "Ja, het ligt behoorlijk in puin. Er moet actie worden ondernomen." Volgens een medewerker van de basisschool aan de overkant van het huis wonen er kinderen van de school in de straat. "Wat hebben die allemaal meegemaakt vannacht?"

Niet het eerste incident

De explosie was niet het eerste incident dat deze week rondom het huis plaatsvond. Afgelopen donderdag werd hetzelfde huis in Rotterdam-West beschoten. Een buurtbewoner gaf aan een ruzie te hebben gehoord. Er vielen toen ook geen slachtoffers.

Op diezelfde donderdag werd er in dezelfde wijk een ander huis beschoten. Een aantal dagen later kwam er een 25-jarige man om bij een schietpartij in Rotterdam-Noord. Ook werden er in die week een winkel in Rotterdam-Delfshaven en een Surinaams eethuis in Rotterdam-Kralingen onder vuur genomen. De politie is bezig om een mogelijk verband tussen alle incidenten te onderzoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie