FunX Rotterdam

25-jarige man omgekomen bij schietpartij in woonwijk in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 25-jarige man omgekomen bij schietpartij in woonwijk in Rotterdam

In Rotterdam-Noord is gisterenavond een 25-jarige man op straat doodgeschoten. Volgens buurtbewoners klonken er rond 22:00 uur meerdere schoten, waarna er twee donker geklede mannen wegreden in een auto. Het slachtoffer werd op de grond naast een auto gevonden. Hulpdiensten probeerden de man nog te redden, maar dat was tevergeefs. De daders zijn nog op de vlucht.

'Automatisch geweer'

"Het leek wel een automatisch geweer, want er werd een halve minuut lang geschoten", laat VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans weten aan RTV Rijmond. De schietpartij gebeurde bij hem voor de deur. "Wat bizar dat dit gebeurt in een kinderrijke buurt. Ik ben even naar buiten gegaan en zag iemand levenloos op straat liggen."

Uitgebrande auto

Volgens de politie is het nog niet duidelijk of het slachtoffer banden had met het criminele milieu. Kort na de schietpartij werd er op een industrieterrein in de buurt een uitgebrande auto gevonden. Het is nog niet bekend of die iets te maken heeft met het incident.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fitnessvideo

Op het moment van de schietpartij was een buurtbewoner bezig met het opnemen van een fitnessvideo. Op het begin van de video zijn de schoten duidelijk te horen. "Het klonk heftig", aldus de politie. "Het is een bizarre gebeurtenis zo midden in een woonwijk."

Ster advertentie
Ster advertentie