FunX Rotterdam

Demonstratie Rotterdam afgebroken wegens drukte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Demonstratie Rotterdam afgebroken wegens drukte

De Rotterdamse Black Lives Matter-demonstratie op de Erasmusbrug is vroegtijdig afgebroken. Er kwamen duizenden mensen op de demonstratie af en de sfeer was goed, maar de anderhalve meter afstand kon niet meer in acht worden genomen. De organisatie en de politie hadden al meerdere malen opgeroepen om afstand te houden van elkaar.

Black Lives Matter

Een agent riep rond 18:15 dat de actie werd beëindigd. Iedereen werd verzocht om huiswaarts te keren. Het leverde een flink boegeroep op en mensen begonnen massaal "Black lives matter!" te scanderen. Sommige demonstranten bleven staan. Zo vertelt een meisje aan RTV Rijmond: "Ik vind het hypocriet dat wij nu weg moeten, terwijl de afgelopen weken wel allerlei mensen op het strand zaten." Inmiddels lijkt de sfeer grimmiger te worden op bepaalde plekken in het centrum van Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegen racisme en politiegeweld

Het protest tegen racisme en politiegeweld zou in eerste instantie op het Schouwburgplein gehouden worden, maar vanwege de veiligheid stelde burgemeester Aboutaleb de Erasmusbrug voor. Uiteindelijk kwamen hier zo veel mensen op af, dat de demonstratie vroegtijdig beëindigd is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie