Up 2 Date

Liggend protest op brug in Portland gaat viraal

foto: Videostill KGW News
  1. Newschevron right
  2. Liggend protest op brug in Portland gaat viraal

De protesten tegen politiegeweld en racisme zijn op dit moment wereldwijd gaande, maar één protest van de laatste dagen sprong eruit: dat in Portland, Amerika.

op hun buik

Het protest dat in Portland plaatsvond op een brug was geen normaal protest: in plaats van dat mensen stonden te protesteren, besloten ze om met honderden mensen op hun buik te gaan liggen op een brug.

net als george floyd

Duizenden mensen protesteerden gisteren vreedzaam in de straten van Portland. Vroeg in de avond besloot een grote groep demonstranten de Burnside Bridge, een grote brug in de stad, te blokkeren, aldus Katu.com. Honderden mensen besloten met de actie mee te doen. Ze lagen op straat op, met hun handen op hun rug en hielden dit bijna negen minuten vol; precies de tijd en de positie die George Floyd moest ondergaan terwijl een agent zijn nek beknelde met zijn knie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de avond besloten de demonstranten dezelfde actie nogmaals uit te voeren rond een uur of half 11 's avonds. Na een half uur maakten zij de weg weer vrij.

wereldwijd viraal

De beelden van het massale protest gaan wereldwijd viraal. Volgens nieuwsbronnen deden er zo'n 7000 tot 10.000 mensen mee aan het protest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie