logo
FunX Rotterdam

Demonstratie Rotterdam definitief op Erasmusbrug

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Demonstratie Rotterdam definitief op Erasmusbrug

De demonstratie tegen institutioneel racisme die voor vandaag 17:00 gepland stond op het Rotterdamse Schouwburgplein heeft een andere locatie gekregen. Burgemeester Aboutaleb bevestigde gisteren dat de demonstratie definitief op en rondom de Erasmusbrug plaats zal vinden.

plek voor 5000

De reden voor de verandering van de locatie is dat de demonstratie nu voor meer mensen toegankelijk is. De organisatie wilde in eerste instantie demonstreren op het Schouwburgplein, maar daar mochten van burgemeester Aboutaleb maar 80 mensen aanwezig zijn.

Daarom deed Aboutaleb een tegenvoorstel. Hij stelde voor om op de Erasmusbrug te gaan staan. In principe is de locatie van het Wilhelminaplein aan de zuidkant tot de Boompjes aan de noordkant, maar dat kan nog worden uitgebreid."Mochten er toch veel mensen zijn, dan kun je nog de Boompjes erbij pakken en de Willemsbrug", legt de Rotterdamse burgemeester uit in Nieuwsuur. "Als je het hele vierkant rondmaakt dan kun je 4000 tot 5000 mensen kwijt."

De demonstranten hebben ingestemd met het voorstel van Aboutaleb.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PROTEST OP DE DAM

De demonstratie in Rotterdam volgt op de eerdere demonstraties tegen institutioneel racisme in Amsterdam en Den Haag. In Utrecht staat vrijdag een demonstratie tegen racisme gepland.

Ster advertentie
Ster advertentie