FunX Rotterdam

Vader Metin zoekt het trio dat zijn zoon sloeg met een scooterslot

foto: Privéfoto: Metin Verdoold
  1. Newschevron right
  2. Vader Metin zoekt het trio dat zijn zoon sloeg met een scooterslot

De 19-jarige zoon van Metin Verdoold is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld met een scooterslot op de Slimme Watering in Schiedam. Er is aangifte gedaan en op Facebook looft de vader een beloning van 500 euro uit aan de persoon die hem kan vertellen wie de daders zijn. Metin vertelt Youssef in Jouw Stad Rotterdam dat hij in gesprek wil met de jongens en hun ouders.

Geslagen met scooterslot

Metin vertelt dat zijn zoon Jurlie zijn vriendin in de nacht van vrijdag op zaterdag naar huis bracht met de auto. Uit het niets stak er een scooter over met daarop drie jongens. Zijn zoon schrok, remde keihard en ontweek ze, volgens Metin. "Hij doet zijn raam open en zegt "wat is er nou. Kijk nou eens uit." En er ontstaat een woordenwisseling", vertelt Metin. "Hij ontwijkt eerst een glas dat ze gooien. Dan komt er een jongen aan met een flying kick die hij ontwijkt en hij geeft zelfs een trap terug. Toen kwam er iemand met een ketting, zo'n scooterslot. En die raakt hem vol op zijn mond."

Praten met daders en hun ouders

"Als vader schrik je gigantisch, omdat je dacht dat het nooit bij jouw kind zou gebeuren, zeker omdat het zo'n rustige jongen is. De eerste 24 uur was ik echt heel boos, maar nu is mijn verstand het aan het winnen van de woede", vertelt hij bij FunX. "Die jongens hebben ook ouders en die voelen zich net als ik, als ik mij laat gaan. Ik zit nu in het stadium dat ik met ze wil praten met die ouders erbij. Ik wil weten wat ze bezielt en waarom ze dit hebben gedaan. Wat er in hun hoofd speelt dat ze dit met z'n drieën doen."

Laffe daad

Vader Metin vroeg zich af wat zijn zoon had gedaan, maar hij vertelde zijn vader dat hij het ook niet begrijpt: "Het enige waar zij kwaad om zouden kunnen worden is dat ik uitstapte en vroeg wat er was en dat ze daar boos om zijn geworden", zou Jurlie hebben gezegd. De vader vindt dat geen reden om iemand met zijn drieën in mekaar te trappen: "En laat staan dat je zo laf bent dat je een ketting neemt in plaats van je blote handen gebruikt."

Signalement

Vader Metin looft een beloning uit van 500 euro aan degene die weet wie de daders op de scooter waren. Vader omschrijft ze als volgt: "Het waren drie Nederlandse jongens. Een met blond stekeltjes haar en twee met donker naar achteren gekamd haar. Ze droegen alle drie een spijkerbroek. Eentje had een Stone Island-jas. De ander had een donkerkleurig windjack. De ander een donkerkleurig t-shirt. De twee jongens met donker haar zijn dun. De blonde jongen was fors."

Neem contact op met de politie

Weet jij wie de daders zijn? Neem dan contact op met politiebureau Schiedam via 0900-8844.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie