FunX Rotterdam

Rotterdam lanceert StopApp tegen nasissen

foto: facebook/gem.Rotterdam
  1. Newschevron right
  2. Rotterdam lanceert StopApp tegen nasissen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je loopt over straat en opeens word je door een groepje jongens nagesist. "Pssst, ey meisje!" De meest gore opmerkingen worden naar je geroepen. Het slappe excuus van deze nasissers is vaak dat jij de oorzaak bent, want jij loopt er uitdagend bij en dan 'vraag je er gewoon om'. De gemeente Rotterdam is dat helemaal beu en heeft de StopApp gelanceerd, waarmee vrouwen deze straatintimidatie kunnen melden.

straatintimidatie

En wat doen veel meisjes als ze nagesist worden? Ze passen zich aan, want ze hebben geen zin in gedoe. Ze doen andere kleren aan, ze lopen een andere route of ze doen net alsof ze aan het bellen bent. Alles om maar geen opmerkingen te krijgen. Dat moet stoppen volgens wethouder Eerdmans: "Met de StopApp kan daar verandering in komen".

app

Op de StopApp kan je met één klik anoniem melden dat je te maken hebt met straatintimidatie. Zodra jij iets meldt via de app, kunnen boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) zien waar jij op dat moment bent. Ze kunnen de daders sneller opsporen, aanspreken en zelfs een boete geven. Door die boete zullen ze volgende keer wel twee keer nadenken, want het bedrag kan oplopen tot 190 euro. De StopApp is zowel voor Android, als voor IOS beschikbaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie