FunX Rotterdam

Kledingmerk Clan de Banlieue geeft schoolspullen weg aan jongeren

foto: Instagram: @clandebanlieue
  1. Newschevron right
  2. Kledingmerk Clan de Banlieue geeft schoolspullen weg aan jongeren

Het kledingmerk Clan de Banlieue uit Rotterdam zet zich in om jongeren te helpen. In samenwerking met de gemeente geeft het merk schoolspullen weg aan kids die de overstap maken naar de middelbare school.

Rotterdam-West

De oprichters van Clan de Banlieue richten zich op jongeren in de wijk waar ze zelf opgegroeid zijn. "Samen met de Gemeente Rotterdam hebben wij duizend schooltassen uitgedeeld aan alle kinderen die in groep acht zitten op de basisscholen in Rotterdam-West." Het merk laat weten dat de youth erg belangrijk voor ze is. "The kids are the future."

Uitdagende tijd

De jongeren die Banlieue helpt, zijn op een weloverwogen manier uitgekozen. Volgens de oprichters van het merk komt er namelijk veel op de kids af wanneer zij de overstap van groep acht naar de eerste klas maken. "We zijn ons ervan bewust dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school een uitdagende tijd kan zijn voor veel leerlingen en hun ouders."

De bags bevatten spullen die de jongeren kunnen helpen. "We hopen dat deze gevulde schooltassen de leerlingen de middelen geven die ze nodig hebben om vol vertrouwen en gemotiveerd aan de middelbare school te beginnen."

Blijven inzetten

Clan de Banlieue laat via Instagram weten dat ze zich ook na deze actie zullen blijven inzetten om jongeren kansen en ondersteuning te bieden. "Via de Banlieue Foundation blijven we investeren in initiatieven die talent, groei en ontwikkeling stimuleren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie