FunX Rotterdam

Rotterdamse voetballer Clyde wist een overvaller te stoppen

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse voetballer Clyde wist een overvaller te stoppen

Clyde is de held van de Rotterdamse voetbalclub Zwarte Pijl. Niet omdat hij de winnende goal scoorde, maar omdat hij een overvaller wist te stoppen bij het plaatselijke tankstation naast de club. Hoe hij dat voor elkaar kreeg, vertelde hij aan Dulci en Vanessa bij Turn Up!

Overvaller

Clyde ging na de wedstrijd rustig sigaretten kopen bij het tankstation naast de club, maar zag bij aankomst een gewonde man tussen de schuifdeuren liggen. Dat bleek de overvaller, die vast was komen te zitten nadat de caissière de noodknop had ingedrukt. Het duurde eventjes voordat Clyde doorhad wat er aan de hand was. "Die man vroeg eerst of ik hem kon helpen!"

Helden van de club

Clyde besloot snel om wat teamgenoten te halen ter versterking en samen droegen ze de overvaller over aan de politie. Die was daar erg blij mee: "Hulde voor deze jongens. Niet alleen hebben ze - hopelijk - op het voetbalveld het verschil gemaakt, maar ook in de maatschappij", aldus een woordvoerder tegen het AD. De sigaretten heeft Clyde echter nog steeds niet...

"Ik was wel een klein beetje in shock hoor, zoiets verwacht je niet!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie