FunX Rotterdam

Trouwstoeten moeten in Rotterdam voortaan van tevoren gemeld worden

foto: YouTube: lobke maxx
  1. Newschevron right
  2. Trouwstoeten moeten in Rotterdam voortaan van tevoren gemeld worden

Om het overlast van trouwstoeten in Rotterdam tegen te gaan, moeten deze vanaf 2020 van tevoren gemeld worden. Ook mogen de stoeten niet meer in gesloten formatie rijden, ze mogen geen wegen meer blokkeren en ze moeten zich houden aan de verkeersregels. Dat heeft burgemeester Aboutaleb laten weten aan de gemeenteraad. Doe je dit niet, dan riskeer je een geldboete.

Overlast

De maatregel werd eerder deze maand al besproken. Er is namelijk vaak overlast van feestvierders die in auto's achter elkaar door de stad rijden en daarbij flink toeteren. Eind vorige maand werd een agent knock out-geslagen toen hij een trouwstoet controleerde wegens onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag. De dader is nog steeds voortvluchtig. Om een soortgelijk incident te voorkomen, wordt daarom nu deze meldplicht ingesteld.

In Antwerpen geldt al zo'n soortgelijke regel. Daar moet een stoet minstens zes weken van tevoren aangegeven worden, anders riskeer je een boete van 350 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feestje binnen de regels

De trouwstoeten helemaal verbieden, is volgens Aboutaleb niet nodig. "Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn", aldus een woordvoerster van de burgemeester tegen het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie