FunX Rotterdam

Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

Woon je in Rotterdam of omgeving? En wil je volgend jaar een extra weekje op vakantie, maar heb je hier het geld niet voor? Dan is dit misschien jouw golden ticket. Het Eurovisie Songfestival komt volgend jaar namelijk naar Rotterdam en dat betekent dat duizenden toeristen op zoek zijn naar een slaapplaats.

Eurovisie Songfestival

Het evenement vindt plaats in Ahoy van 16 tot 20 mei en is de grootste live-muziekwedstrijd ter wereld. Naar verwachting komen er duizenden muziekliefhebbers naar Rotterdam, daarom zijn prijzen van accommodaties voor die periode dik gestegen. Dat betekent dat verhuurders dus flinke money kunnen pakken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ka-ching

Niet alleen mensen die hun kamer, flat of huis verhuren hebben profijt van dat het Songfestival volgend jaar in Roffa plaatsvindt: ook hotels gooien hun prijzen dik omhoog. Sommige hotels vragen tot wel vijf keer meer dan in een 'normale' week. Zo betaal je voor een gemiddeld hotel in Rotterdam normaal gesproken zo'n driehonderd euro voor drie nachten. In de week van het songfestival, betaal je voor datzelfde hotel meer dan duizend euro voor drie nachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6 miljoen

De eigenaar van een van de kubuswoningen aan de Overblaak in Rotterdam laat de kans niet liggen om wat extra centjes te verdienen: hij vraagt voor twee nachten zo'n 7300 euro. In 2018 vond het Songfestival plaats in Portugal en daar verdienden lokale Airbnb-verhuurders in totaal zo'n zes miljoen euro aan het verhuren van hun accommodaties.

Regels

Zoek wel even uit of je in aanmerking komt om je kamer of appartement te verhuren, want dit mag niet altijd. Ook zijn er een aantal regels waar Airbnb-verhuurders zich aan moeten houden: zo mag je bijvoorbeeld aan niet meer dan zes mensen een kamer verhuren en moeten je zelf de eigenaar zijn van de woning. In één jaar mag je je woning ook niet meer dan zestig dagen verhuren. Als je je netjes aan deze regels houdt, kun je dus nog best wat bijverdienen!


Ster advertentie
Ster advertentie