FunX Rotterdam

Ophef om banners op West-Kruiskade Rotterdam: "De Kroepoeksklanstraat"

  1. Newschevron right
  2. Ophef om banners op West-Kruiskade Rotterdam: "De Kroepoeksklanstraat"

De nieuwe banners die zijn opgehangen op de West-Kruiskade, een drukke winkelstraat in het centrum van Rotterdam, zorgen voor veel vraagtekens. Op de vlaggen die aan de lantaarnpalen hangen, staan namelijk teksten als "De Kroepoeksklanstraat" en "Making ugly people look better!"

Smakeloos

De eerste foto's van de banners werden begin deze maand gedeeld door het Instagramaccount van West-Kruiskade zelf. Op social media worden de foto's nu gedeeld en er verschijnen verontwaardigde reacties: sommigen noemen de uitspraken 'smakeloos' en 'ronduit racistisch'.

Multi-culturele straat

De West-Kruiskade is een van de meest multiculturele straten van Rotterdam en staat bekend om de vele verschillende restaurants, toko's en winkeltjes. In de straat hebben onder andere veel Chinese en Surinaamse ondernemers een zaak.

Reactie

De gemeente Rotterdam laat weten niet inhoudelijk betrokken te zijn en geeft aan dat de banners onderdeel van een campagne van de ondernemingsvereniging. Richard de Boer, voorzitter van de vereniging, geeft aan dat het nooit de bedoeling is geweest om mensen te kwetsen. Daarom zijn de twee bewuste banners inmiddels verwijderd. "Als je het uit moet leggen, is het niet geslaagd."

Richard benadrukt dat ze trots zijn op de stad en dat dat ook is wat ze met de twintig banners willen laten blijken. Hij legt uit dat de tekst "Making ugly people look better" sloeg op de tattooshop in de straat. De "Kroepoeksklanstraat" was een knipoog naar de Chinese gemeenschap. "Het is jammer dat die twee banners de andere teksten overschaduwen."

"We zijn trots op onze stad. Sommige teksten worden verkeerd uitgelegd, dat is niet de bedoeling."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie