Up 2 Date

Sevn Alias niet te spreken over racistisch tintje Zwarte Cross: 'Allah Afbakbar'

foto: Instagram: Sevn Alias
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias niet te spreken over racistisch tintje Zwarte Cross: 'Allah Afbakbar'

"Dames en heren, ik support dit voor geen goud. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond. Schandalig." Sevn Alias had het op zijn Instagram over Zwarte Cross. Op dat festival in de Achterhoek van Nederland waren een aantal racistische uitingen te zien, waaronder 'Allah's Afbakbar'.

niet nog een keer

Sevn gaf gisteren een optreden op Zwarte Cross, maar heeft geen behoefte om daar nog een keer te staan. "Love naar de mensen die oprecht voor mij zijn gekomen vandaag, maar ik hoef hier nooit meer te staan."

klaar met belachelijke 'grapjes'

Nadat de Amsterdamse rapper op zijn Instagram gepost had dat hij de racistische uitingen belachelijk vindt, kreeg hij een shitload kritiek over zich heen. Ook verscholen sommige mensen zich weer eens onder het 'argument' een grapje moet kunnen. Maar nee, Sevn Alias zijn standpunt staat vast: over dit soort dingen hoor je geen grappen te maken.

"Even om terug te komen op mijn vorige post, ik merk nu dat mensen mij berichten gaan sturen dat ik het festival zwart maak en dat er ook grapjes over andere culturen en geloven gemaakt worden. Kijk, het kan me niks schelen over welk geloof het gaat, op het moment dat jullie dat acceptabel vinden, is dat gewoon helemaal jullie zaak. Ik persoonlijk kies ervoor om daar geen onderdeel van uit te maken. Daar kunnen jullie van vinden wat jullie willen - jullie vinden dat blijkbaar acceptabel, maar ik niet. En ik geef daar gewoon mijn mening over. Als jullie me daarop willen aanvallen... Ewa, ga je gang. Denk je dat het mij wat kan schelen? Kom op man, dan mag ik nu ook niet meer vinden wat ik wil vinden? Ben je helemaal gek geworden joh. Geniet van jullie avond, ik heb hoop dat jullie met jezelf kunnen leven joh."

Ster advertentie
Ster advertentie