FunX Rotterdam

Vogelverschrikkers met 'Scream'-maskers tegen meeuwen bij station Rotterdam

foto: Twitter: @NS_Stations
  1. Newschevron right
  2. Vogelverschrikkers met 'Scream'-maskers tegen meeuwen bij station Rotterdam

Hoewel Halloween voorbij is, spookt het de aankomende maanden nog op het dak van station Rotterdam Centraal. In de lucht cirkelen namelijk vogelverschrikkers met een Scream-masker. De enge figuren moeten de meeuwen van het dak verjagen.

Ghostface

De vogelverschrikkers hebben geen typische rieten hoed op, maar ze zien eruit als de mysterieuze moordenaar 'Ghostface' uit de horrorfilm Scream uit 1996. De vogelverschrikkers vervangen de neproofvogels, die al jaren lang boven het station cirkelden. De roofvogels hebben een tijdje gewerkt, maar de meeuwen hadden inmiddels door dat deze niet echt waren. Hierom was het tijd voor een nieuwe oplossing. De kans bestaat dat de meeuwen over een paar maanden ook doorhebben dat de Scream-vogelverschrikkers niet echt zijn, maar voor nu hoopt de stationsmanager dat de vogels zichzelf rot schrikken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoog nodig

Het station heeft de vogelverschrikkers echt nodig. De vogels tasten namelijk het dak van Rotterdam Centraal aan, zo vertelt stationsmanager Peter de Jong aan omroep Rijnmond: "Dit is een roestvrij stalen dak en dat kan niet zo goed tegen meeuwenpoep. Daarnaast is onze afvoer niet zo goed bestand tegen veren, dus eigenlijk hebben we heel veel last van de meeuwen."

Reizigers hoeven niet bang te zijn dat ze de spoken tegenkomen; vanaf de grond zie je de vogelverschrikkers bijna niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie