FunX Rotterdam

Het HipHopHuis moet blijven!

  1. Newschevron right
  2. Het HipHopHuis moet blijven!
Op 20 december organiseert het HipHopHuis een benefiet matinee in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarmee willen ze ruim 40.000 euro inzamelen, omdat het financieel niet goed gaat met het HipHopHuis. Algemeen directreur Aruna Vermeulen vertelde vanmiddag bij FunX dat de reserves inmiddels op zijn. Daardoor kan de de stichting in 2015 het hoofd niet meer boven water houden.

"Ik kan me geen situatie voorstellen zonder het HipHopHuis"

Benefiet
Om het HipHopHuis een financiële injectie te geven organiseren ze op 20 december een groot benefiet evenement. Typhoon geeft een akoestisch optreden en Shirma Rouse doet met meer dan 300 dansers een poging om het wereldrecord Soul Train te verbreken. De benefiet wordt afgetrapt met de uitreiking van de Tuff Enuff Awards. Daarbij zetten de 20 docenten van het HipHopHuis ieder hun meest getalenteerde leerling in de spotlights.Wat gaat er mis?
De financiële problemen komen op een moment dat het HipHopHuis flink aan het groeien is. Sinds de verhuizing naar de Delftsestraat trekken docenten volgens Aruna steeds vollere zalen en met name het kinderprogramma loopt erg goed. Waar gaat het dan mis? Volgens de directrice heeft de financiële crisis een negatieve invloed op sponsoren en wordt het door allerlei bezuinigingen steeds moeilijker om subsidie te krijgen.

Tegenvallers
"Na de verhuizing naar de Delftestraat hebben we te weinig ruimte overgelaten voor tegenvallers." Als voorbeeld noemt Aruna mensen die niet betalen. "Als je al krap zit, kan je dat net niet hebben. Zo hebben allerlei kleine steentjes eraan bijgedragen dat we het hoofd moeilijk boven water houden. Daarom moeten we ons nu laten gelden."

{source}<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=10153319274099689" data-width="550"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=10153319274099689">Bericht</a> door <a href="https://www.facebook.com/HipHopHuis">HipHopHuis</a>.</div></div>{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie