FunX Rotterdam

Het hele weekend lachen tijdens het International Comedy Festival Rotterdam

  1. Newschevron right
  2. Het hele weekend lachen tijdens het International Comedy Festival Rotterdam

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober staat Rotterdam volledig in het teken van comedy. Dit is het derde jaar dat het International Comedy Festival Rotterdam plaatsvindt. Dulci sprak in Jouw Stad Rotterdam met de bedenker van het festival, Marcel Haug. Hij is naast bedenker en programmeur, ook de ontdekker en oud-manager van Jandino Asporaat.

Zenuwen

Het is de derde editie, maar Marcel is nog steeds een beetje zenuwachtig. Er zijn meer locaties en meer artiesten dan de voorgaande jaren.

''Het is een roerig festival, maar in de positieve zin.''

Gemengd clubje

Op het comedyfestival staan zowel Nederlandse als internationale grote namen, waaronder Jimmy Car, Craig Hill, Brendo Burns, Maxim Hartman, Tim Hartog, Alex Ploeg, Ronald Snijders, Eric van Sauers, Alfie Brown, Leon van der Zanden en Bastiaan Geleijnsen. Het is een gemengd clubje comedians met allemaal een verschillende stijl.

''Comedy is een upcoming podiumkunst. In Nederlands is er vooral een cabarettraditie, maar stand-up is nu heel populair onder de nieuwe generatie.''

tickets

Het festival vindt dit weekend plaats op de Wilhelminapier en Katendrecht. Tickets kosten € 30 voor één dag en € 50 voor twee dagen, maar er is ook een gratis programma.

Ster advertentie
Ster advertentie