FunX Rotterdam

Goedkoop, lekker en gezond koken doe je zo!

  1. Newschevron right
  2. Goedkoop, lekker en gezond koken doe je zo!

Leven van een uitkering of stufi kan al lastig genoeg zijn. Dan klinkt lekker en gezond eten misschien als een onbetaalbare luxe. Maar volgens de Rotterdamse Merlien Welzijn kan je elke dag voor minder dan vijf euro zo'n gerecht op tafel zetten. Zij richtte daarom een website op waar je de goedkoopste gerechten vindt. In Jouw Stad legt ze Dulci uit hoe het precies werkt.

Kansen

"Het is een soort marktplaats waar mensen goedkope gerechten uitwisselen. De bezoekers dienen die bij mij hun gerecht in en ik beoordeel of ze wel gezond zijn. Soms voeg ik er ook nog gezondheidstips bij. Mijn eigen recepten, waar ik mee ben groot gebracht en die ik zelf heb bedacht heb ik bij elkaar gebracht in budgetkookboeken."

Dat het eten gezond moet zijn, is een belangrijke voorwaarde voor Merlien. "Weinig geld hebben kan lang of kort duren. Maar als er een nieuwe kans voorbij komt in het leven, moet je de energie hebben om die te pakken."

Volgens Merlien hoeft eten met een budget dus niet moeilijk te zijn, maar hoe zit met de rest van je leven? Reporter Jeansen peilde onder Rotterdammers hoe zij dachten over de stelling: 'Leven van 900 euro per maand, is prima te doen'.

Voor lekkere, goedkope en gezonde gerechten neem een kijkje op de website van Merlien.

Ster advertentie
Ster advertentie