FunX Rotterdam

7 festivals om deze zomer te bezoeken in Rotterdam

foto: Facebook: Djemaa el Fna
  1. Newschevron right
  2. 7 festivals om deze zomer te bezoeken in Rotterdam

De zomervakantie is begonnen! Dat betekent dat er weer genoeg te doen is de komende weken in Rotterdam. Hieronder vind je zeven leuke Rotterdamse festivals die je deze zomer kunt gaan bezoeken.

1. Eendrachtfestival

Om te beginnen is vindt vandaag al het Eendrachtfestival plaats. Op donderdag 19 juli nemen allerlei creatieve Rotterdammers het Eendrachtsplein en de straten daaromheen over. Denk aan Rotterdamse zangers, rappers en dj's, maar ook kunstenaars, poëten en dansers.

2. Rotterdam Unlimited

Van 24 t/m 28 juli staat Rotterdam in het teken van Rotterdam Unlimited, het grootste gratis dans- en muziekfestival van de stad. Deze dagen zijn er verschillende evenementen, zoals muzikale battles, parades, live muziek, dans en nog veel meer. Het hoogtepunt is natuurlijk de Zomercarnaval Straatparade op zaterdag 28 juli. Broederliefde zal het feest op spectaculaire manier gaan afsluiten.

3. De geheime tuin

Bij De Geheime Tuin wordt een bepaalde locatie tijdelijk omgetoverd tot magisch tuinfeest vol met dans, theater, performance, muziek, workshops en exposities. De Geheime Tuin vindt dit jaar van 26 juli t/m 12 augustus plaats. Waar? Dat blijft nog even geheim tot de nacht voor de opening.

4. Kipfestival

Kip teriyaki, chicken waffles, Indonesische saté en gefrituurde wings. Loopt het water je bij de gedachte aan deze gerechten nu al in de mond? Als je helemaal gek op kip bent, dan is het Kipfestival misschien wat voor jou. Het festival vindt 24 t/m 26 augustus plaats in Het Park.

5. Oude Haven festival

Op 2 september wordt de sfeervolle Oude Haven omgetoverd voor het Oude Haven Festival. Nieuw en gevestigd talent gaan optreden en er zijn genoeg plekken om lekkere drankjes en snacks te halen. Ook zal er 's avonds een intiem concert op het dak van het Witte Huis plaatsvinden.

6. Pleinbioscoop Rotterdam

Ook dit jaar kun je weer lekker veel films gaan kijken op een groot scherm in de buitenlucht. Het enige dat je nodig hebt is een stoeltje. Dit keer draaien er veel goede films op het Pleinbioscoop Rotterdam dat van 8 t/m 26 augustus plaatsvindt. Wat dacht je van Black Panther of Hereditary?

7. Djemaa el Fna

Op Djemaa el Fna kun je op 21, 22, 23 september gaan genieten van heerlijk eten, theater en spoken word. Het festival is geïnspireerd op het gelijknamige plein in Marrakesh en staat in het teken van de Marokkaanse cultuur én de diversiteit van culturen in Rotterdam. Dit smaakvolle festival vindt plaats in het Museumpark.

Ster advertentie
Ster advertentie