FunX Rotterdam

Humor en kennis sleutels tot succes

  1. Newschevron right
  2. Humor en kennis sleutels tot succes
2013 was een bijzonder jaar voor de 19-jarige Cok Steenbergen. Hij was Zorgtopper van 2013, stond in de top tien van de MBO uitblinkers van Nederland en de World Skills en won de prijs voor de Meest Ondernemende Student. Met al deze prestaties op zijn naam schoof hij, samen met Lex Eschauzier van Calibris, aan bij FunX City Rotterdam om hier meer over te vertellen.

De beste leerling-verpleegkundige (Zorgtopper) van 2013, Cok, weet goed wat hij wil. "Wat ik leuk vind aan de zorg is dat je constant in contact bent met mensen, zieke mensen, en dat is gewoon heel intens. In samenwerking met de arts streef je er natuurlijk naar om het beste gezondheid van de patiënt te behalen en zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Leed is een deel van het vak, maar ook het gezond krijgen is een deel van het vak."

Proeven van je arbeidstoekomst
Voordat je je opleiding afmaakt en de arbeidsmarkt opgaat, krijg je natuurlijk de kans om een beetje te proeven van wat je in de toekomst te wachten staat. Stages en loopbaanevenementen als Skills Masters, aankomende donderdag tot en met zaterdag, bieden je hier de mogelijkheid toe. Zowel Cok als Lex zijn aanwezig tijdens dit evenement in Ahoy. Lex heeft een aantal goede tips voor iedereen die opzoek is naar een stage en naar de beurs komt: "Je moet erop letten dat je je werknemerskwaliteiten naar voren brengt, op tijd opstaan, je goed verzorgen, netjes voorstellen, gewoon een goede stagiair zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie