STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdamse agenten niet vervolgd voor racistische WhatsApp-berichten

Rotterdamse agenten niet vervolgd voor racistische WhatsApp-berichten
ANP XTRA

Dinsdag 4 augustus 2020 - 11:20 uur

|

Door:

Thijn

De vijf agenten uit Rotterdam die in opspraak kwamen nadat er racistische WhatsApp-berichten van hen waren gelekt, worden niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de berichten niet strafbaar.

Niet vervolgd

Het OM benadrukt dat de berichten "zeker laakbaar en niet passend" zijn, maar aangezien de agenten niet in het openbaar spraken, maar in een besloten groep, worden ze niet vervolgd.

Geen ontslag

De politie daarentegen laat weten dat zij de berichten wel intern verder gaan onderzoeken. Daarbij kijken ze vooral naar "de complete aard en omvang van de uitlatingen in de app en het handelen van de betrokken agenten in die periode". Twee onafhankelijke commissies zullen de politie adviseren over wat er met de agenten moet gebeuren. Toch laat de politie de agenten wel weer aan het werk, aangezien ze waarschijnlijk niet ontslagen worden. 

In opspraak

Eind juni kwamen de agenten in opspraak nadat het NRC 'geheime' appjes openbaar maakte. Daarin werd gesproken over "kankervolk", "kutafrikanen" en "pauperallochtonen". De agenten deden die uitspraken nadat een 15-jarige jongen was mishandeld door tieners met een donkere huidskleur in Spijkenisse.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rollercoaster Tycoon 3 tijdelijk gratis te downloaden

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip