FunX Rotterdam

Schietpartij Erasmus MC: verdachte gearresteerd, meerdere dodelijke slachtoffers

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schietpartij Erasmus MC: verdachte gearresteerd, meerdere dodelijke slachtoffers

Er vond zojuist een schietpartij plaats in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ook 1,5 kilometer verderop is geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein. Arrestatieteams zijn in en om het ziekenhuis op zoek naar de schutter. Mensen lopen het ziekenhuis uit met de handen omhoog.

Update donderdag 28/09 16.35
De politie heeft de verdachte gearresteerd. Het is niet zeker of de beelden van een arrestatie die momenteel rondgaan, ook daadwerkelijk de arrestatie van de schutter, of een andere betrokkene is.

Update donderdag 28/09 16.30
Er zijn in totaal drie gewonden. In de schietpartij in de woning zijn twee mensen gewond geraakt, in het leslokaal nog een persoon. De docent die gewond zou zijn, verkeerd mogelijk in levensgevaar.

Update donderdag 28/9 16.15
Er is mogelijk een brandbom afgegaan die een grote brand in het ziekenhuis veroorzaakte. De bom zou in het studiecentrum gegooid zijn. De brand in het EMC woedt nog steeds. Ook in de woning aan het Heiman Dullaertplein is brand uitgebroken. De schade daar is erg groot.

foto: ANP

Het ziekenhuis is naar weten (nog) niet officieel ontruimd, maar op de straten rondom het ziekenhuis wemelt het van de mensen die naar buiten zijn gestuurd door de politie. Onder hen is ook ziekenhuispersoneel zoals artsen en verpleging. De politie meldt dat er vooralsnog twee mensen gewond zijn. Volgens omstanders is een van de gewonden een docent, maar dit kan de politie niet bevestigen.

De vermoedelijke schutter draagt gevechtskleding en zou mogelijk op de motor zijn gevlucht. Verder is de verdachte lang, heeft hij zwart haar, is hij midden 20, en draagt hij een rugzak en een koptelefoon. Mensen in de buurt worden gevraagd op te letten en direct 112 te bellen als ze hem zien.

foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie