FunX Rotterdam

Carina onderzoekt haar familiegeschiedenis: "Belangrijk om te weten waar je vandaan komt"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Carina onderzoekt haar familiegeschiedenis: "Belangrijk om te weten waar je vandaan komt"

Liggen jouw roots in Nederland en in de voormalige koloniën van Nederland en ben jij benieuwd naar jouw familiegeschiedenis? Bibliotheek Rotterdam en Centrum voor Familiegeschiedenis (CBG) organiseren verschillende workshops om je te helpen bij het onderzoeken van je familiegeschiedenis. Zangeres Carina Fernandes doet ook mee aan deze workshops en vertelt er meer over aan FunX.

Nieuwsgierig

Uitzoeken waar je voorouders precies vandaan komen, kan best ingewikkeld zijn. Bij de Bibliotheek Rotterdam kunnen experts van het CBG je helpen. "Als je altijd al nieuwsgierig bent geweest naar je stamboom, is het handig om daar samen met experts onderzoek naar te doen. Dan hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Het is namelijk supercomplex: er zijn zoveel bronnen!", vertelt Carina, wiens eigen roots op verschillende plekken liggen, waaronder Suriname en Aruba.

Carina doet mee aan de workshops uit interesse naar haar eigen stamboom: "Om te kunnen weten wie je nu bent en waar je naartoe gaat, is het belangrijk om te weten waar je vandaan komt." Dat niet alleen, ze maakt spreekt ook graag met anderen die ook onderzoek doen naar hun roots. "Je maakt connecties met elkaar en hoort iedereens verschillende verhalen. Dat is echt tof."

Verschillende workshops

De komende maanden vinden er verschillende workshops plaats, gespecialiseerd en verschillende regio's, waaronder de Molukken, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustasius, Saba en Suriname. De workshops zijn onderdeel van het project Verhalen van de stad: het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam van Bibliotheek Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie