FunX Rotterdam

Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

In Rotterdam wordt vrijdagavond een stille tocht gehouden door nabestaanden van de 15-jarige Alice. Zij werd woensdag door een ander meisje doodgestoken. Deelnemers worden opgeroepen om witte rozen mee te nemen, de lievelingsbloem van Alice. Familievriend Bruno vertelde meer over de stille tocht in Start met Fernando.

Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

Drama

Alice, die zelf in Schiedam woonde, bezocht afgelopen woensdag een 16-jarig meisje in Rotterdam. Het gerucht luidt dat de twee elkaar kenden van school en al langer ruzie met elkaar hadden. Alice zou het meisje bezocht hebben om het goed te maken, maar dat liep uit op een drama. Het liep dusdanig uit de hand dat Alice werd neergestoken. Hulpverleners probeerden Alice nog te reanimeren, maar het meisje overleed ter plekke. De verdachte werd vervolgens direct aangehouden door de politie.

'Een knap meisje dat altijd lachte'

Familievriend Bruno Lima Oliveira vertelde in Start met Fernando hoe hij het verschrikkelijke nieuws te horen kreeg. "Ik luisterde naar FunX en tijdens het nieuwsbulletin hoorde ik de nieuwslezer vertellen over het drama. Toen dacht ik nog bij mezelf: misschien ken ik haar wel. Niet eens een uur later kreeg ik allerlei berichten van familieleden die bevestigden dat Alice het slachtoffer was. Ik kan nog steeds niet helder nadenken als ik erover praat. Ik snap niet hoe het heeft kunnen gebeuren. [...] Het was een heel lief en aardig meisje. Een knap meisje dat altijd lachte."

Stille tocht

De stille tocht voor Alice start vrijdagavond om 18.45 uur vanaf het Marconiplein. Vanuit daar zullen de nabestaanden naar de Mathenesserdijk lopen en witte rozen neerleggen voor de woning van de verdachte waar Alice om het leven kwam.

"Dit is een oproep aan iedereen die tegen zinloos geweld is en zijn of haar medeleven wil tonen aan de nabestaanden van Alice en alle andere slachtoffers van zinloos geweld. Ik richt mij ook tot de jongeren. Laat zien dat je tegen deze gruwelijke trend bent van wapens en het neersteken van elkaar. Toon vandaag aan dat je dit niet langer pikt."

Ster advertentie
Ster advertentie