FunX Rotterdam

Twee mannen aangehouden vanwege plaatsen van brandbom in Rotterdam-West

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee mannen aangehouden vanwege plaatsen van brandbom in Rotterdam-West

De politie in Rotterdam heeft twee mannen aangehouden die vermoedelijk een brandbom wilden plaatsen bij een portiek in de Van Speykstraat in Rotterdam-West. Het tweetal werd in de nacht van woensdag op donderdag gearresteerd.

Explosie voorkomen

Volgens de politie zagen alerte buurtbewoners de twee rommelen bij het portiek, waarna ze direct de politie inschakelden. De politie snelde naar de Van Speykstraat en kon zo op tijd voorkomen dat de brandbom ontplofte. Het is onbekend wat het motief was van de mannen om het explosief te plaatsen.

Het is al langer onrustig in de straat in Rotterdam-West. In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een beschieting plaats. In de nacht van maandag op dinsdag ging er ook al een explosief af in de Van Speykstraat.

Meerdere explosies in Rotterdam

Eerder deze week vond er ook op de Crooswijkseweg in de wijk Rotterdamse Crooswijk een explosie plaats. De ontploffing vond plaats in een woningcomplex rond 4:50 uur, aan de overkant van een appartementengebouw waar maandagochtend ook al een ontploffing was. Daarbij werd een portiek, ruit en een auto beschadigd. Voor die ontploffingen is woensdagavond een 32-jarige man aangehouden zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie