FunX Rotterdam

Danny deed 42 kilometer lang lunges: "Opgeven is geen optie"

foto: Instagram: Kimbosquatkingfoto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Danny deed 42 kilometer lang lunges: "Opgeven is geen optie"

Een marathon lopen is al bewonderingswaardig, maar de Rotterdamse Danny deed er nog een schepje bovenop. Hij liep de 42 kilometer namelijk in lunges. Waarom je dat in vredesnaam zou doen? "Het is een beetje een uit de hand gelopen grap", vertelt Danny aan FunX.

Danny doet (42km) lang lunges van Rotterdam naar Breda

Opbouwen

Danny deed deze uitdaging natuurlijk niet ongetraind. "Ik heb rustig opgebouwd." Hij begon ooit met 900 meter en bouwde dat langzaam uit tot een halve marathon. Twee weken geleden was het dan eindelijk zover en deed hij een hele marathon in lunges.

Liefde

Tijdens zijn tocht van Rotterdam naar Breda, ontving Danny "vooral liefde". Hoewel hij er mentaal en fysiek helemaal doorheen zat, lukte het hem om vol te houden. "Iedereen toeterde of stak een handje op. Daardoor kreeg ik ook meer energie om door te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

K.O.

Toen Danny na zijn loodzware workout op het station stond om terug naar huis te gaan, ging het even mis. "Ik wilde een kaartje kopen, maar ik voelde me opeens beroerd. Ik dacht dat ik moest kotsen, dus ik liep even het hoekje om, maar uiteindelijk was ik flauwgevallen." Gelukkig kwam het allemaal goed, maar het was wel een leermoment. "Ik had de laatste twee uur niet meer gegeten en gedronken, waarschijnlijk ben ik daardoor even K.O. gegaan."

50 KM

De dag na de marathon had Danny hele zware spierpijn. "Het was wel pittig die eerste twee dagen, maar ik ben inmiddels gewend aan de pijn." Dat is maar goed ook, want het houdt voor Danny niet op bij 42 kilometen. Hij wil zijn record verbreken. "Het volgende doel is 50 kilometer." Of het hem gaat lukken? "We gaan ervoor. Opgeven is geen optie."

Ster advertentie
Ster advertentie