FunX Rotterdam

Stacii Samidin fotografeert gangs: "Ik ben nooit bang, die spanning is een behoefte"

  1. Newschevron right
  2. Stacii Samidin fotografeert gangs: "Ik ben nooit bang, die spanning is een behoefte"

Tatoeages, gezichten verborgen achter doeken en gespierde lichamen. Dit soort types zie je op de foto's van Stacii Samidin. Deze 28-jarige fotograaf uit Rotterdam Oost wil de persoon achter het masker vastleggen. Stacii was te gast bij Jouw Stad Rotterdam, want hij is één van de fotografen die genomineerd is voor de publieksprijs De Kracht van Rotterdam.

"Ik focus me op groepsidentiteiten, op de gangs die wij kennen in de hedendaagse samenleving." Stacii maakt verhalen met zijn foto's en bouwt eerst minimaal een half jaar een band op met de jongens die hij fotografeert.

Niet alleen Nederlandse, maar ook buitenlandse gangs worden vastgelegd. "Gangs zijn overal. Het hoeft niet een directe weergave te zijn van de bekende gangs zoals de Bloods en de Crips. Het zijn groepen mensen die door buitenaf als crimineel worden gezien en daarmee ook een naam krijgen."

SOCIETIES

Stacii noemt de groeperingen die hij fotografeert liever geen gangs, maar societies. "Dat geeft meer kracht aan het onderwerp." De Rotterdammer is nooit bang om deze gewaagde fotoseries te maken.

"Het is heel simpel. Ik ga daar gewoon heen als mens, niet al fotograaf. Ik stap gewoon af op de mensen en ik leef zoals het onderwerp. Als ik een bepaalde groep jongeren zie die een stereotype beeld met zich meedragen, dan chill en praat ik gewoon met ze. Ik ben nooit bang, die spanning is een soort behoefte van mij."

Ster advertentie
Ster advertentie