FunX Rotterdam

Rotterdamse Ruba Zai prijkt als eerste hijabmodel op Cosmopolitan-cover

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse Ruba Zai prijkt als eerste hijabmodel op Cosmopolitan-cover

De Rotterdamse Ruba Zai mag zich het eerste hijabmodel noemen dat op de cover van de Cosmopolitan verschijnt. Dat deelt de trotse vlogster op haar eigen Instagram.

''Eindelijk mag ik het delen: mijn eerste cover ooit. Cosmopolitan, ontzettend bedankt hiervoor. Ik huil terwijl ik dit schrijf. Dit betekent alles. Je hebt deuren geopend voor iedereen die hard werkt en een boodschap wil brengen die echt iets betekent. Ik hou van iedereen die mij volgt in deze reis.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prachtige verschijning

De hoofdredacteur van Cosmopolitan, Anne Marije de Vriesch Lentsch, legt uit waarom de keuze voor het model ook voor het tijdschrift een belangrijke, maar logische stap is.

''Influencers hebben een sterrenstatus die Cosmopolitan graag een podium wil geven. Ruba’s grote fanbase op Instagram, haar bevlogenheid en haar internationale succes maken haar tot een rolmodel voor jonge vrouwen. Cosmopolitan heeft als missie om vrouwen vooruit te helpen in het leven en om hun persoonlijke doelen te bereiken. Ruba is een inspirerend voorbeeld. Daarbij is ze natuurlijk een prachtige verschijning en dus een ideale cover-ster voor op ons beautynummer. We zijn dan ook enorm trots op deze prachtige cover.''

Dolce & Gabanna

Ruba Zai staat op de cover vanwege haar baanbrekende werk voor Dolce & Gabanna. Ze werd vorig jaar gevraagd als gezicht van de abaya- en hoofddoeklijn tijdens de ramadancampagne van het designermerk. Voorheen werden er ook collecties voor moslima's gemaakt, maar er werden nooit modellen gekozen die normaal gesproken ook een hoofddoek dragen.

Ster advertentie
Ster advertentie