FunX Rotterdam

VVD Rotterdam wil mensen verbieden meer dan €2000 op zak te hebben

foto: ANP Foto
  1. Newschevron right
  2. VVD Rotterdam wil mensen verbieden meer dan €2000 op zak te hebben

VVD Rotterdam heeft een verbod voorgesteld dat burgers verbiedt om meer dan 2000 euro contant geld op zak te hebben. Als je meer geld bij hebt, moet je het inleveren en krijg je ook nog een boete van 2500 euro. De partij wil hiermee drugscriminaliteit in de stad aanpakken

Cashlimiet

Het idee werd vanochtend voorgelegd in de Rotterdamse gemeenteraad door fractievoorzitter Vincent Karremans van de VVD. Hij wil dat de maatregel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen wordt. Verder wil de VVD dat sieradenwinkels, luxe kledingzaken en autoverhuurbedrijven contante betalingen van meer dan 500 euro niet meer accepteren. Als het idee wordt goedgekeurd, wordt Rotterdam de eerste stad ter wereld met een zogenoemd 'cashlimiet'.

Volgens Karremans hebben doorsnee Nederlanders niet zoveel geld op zak en hoeven zij zich ook nergens zorgen om te maken. Mensen voor wie het beroepsmatig nodig is, zoals een winkeleigenaar met kasgeld, mogen wél meer dan 2000 euro contant geld op zak hebben.

Krachtige boodschap

Fractievoorzitter Karremans vindt dat de stad een krachtige boodschap moet afgeven. "Er worden in de drugswereld honderden miljoenen euro’s per jaar verdiend. Dat is allemaal cash geld. Cash geld is de olie waar de motor van de Nederlandse drugseconomie op draait. We moeten ze dan ook pakken waar het de criminelen het meest pijn doet en dat is in de portemonnee. Daarnaast kan er, doordat ze een boete krijgen, ook een onderzoek worden ingesteld naar hoe ze aan dat geld komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie