FunX Rotterdam

17-jarige jongen gearresteerd na reeks explosies in Vlaardingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 17-jarige jongen gearresteerd na reeks explosies in Vlaardingen

Er is een 17-jarige jongen aangehouden in Rotterdam, nadat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een explosie in Vlaardingen. Eerder werd al een 26-jarige man aangehouden.

SERIE AAN EXPLOSIES

In een zeer korte tijd is Vlaardingen getroffen door zeven explosies en pogingen tot. Na de aanhouding van een 26-jarige Rotterdammer, zijn er nu nog meer verdachten gearresteerd. De 17-jarige, wiens identiteit nog onbekend is, liep tijdens de aanhouding met een 16-jarige vriend. Hoewel hij niet direct in verband gebracht werd met de explosies, is ook hij aangehouden vanwege een vuurwapen.

LOODGIETER

Opvallend genoeg is het doelwit van de explosies telkens dezelfde persoon: een loodgieter uit Vlaardingen. Deze loodgieter was eerder al slachtoffer van explosies bij meerdere bedrijfspanden, terwijl de meest recente explosie plaats vond bij een woning aan de Gretha Hofstralaan. De politie is nog aan het onderzoeken waarom de loodgieter het doelwit is van de explosies, die sinds april bezig zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EXTRA BEVEILIGING

De bewoners van de Oostwijk zijn in shock en de burgemeester heeft ingezet op extra politie en extra veiligheidsmaatregelen. Zo zijn er extra agenten en particuliere beveiligers die de wijk patrouilleren, voornamelijk in de nacht. "Mensen zijn verdrietig, bang en boos, en dat is natuurlijk totaal begrijpelijk. Ik ben ook boos," zei burgemeester Bert Wijbenga in een bericht naar de buurt. Ook sloot hij een aantal bedrijfspanden van de loodgieter.

Ster advertentie
Ster advertentie