FunX Rotterdam

Verwarde man sticht brand in Rotterdamse flat, tientallen bewoners uit huis gehaald

foto: ANP Media-TV
  1. Newschevron right
  2. Verwarde man sticht brand in Rotterdamse flat, tientallen bewoners uit huis gehaald

Een verwarde man heeft afgelopen nacht brand gesticht in zijn eigen flat in Rotterdam. Hulpdiensten hebben de man naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij te veel rook had ingeademd. Een ander persoon was er nog ernstiger aan toe en is ter plekke behandeld. Daarnaast zijn tientallen bewoners vannacht uit hun woning ontruimd, meldt RTV Rijnmond.

Verwarde man

De politie kreeg iets na middernacht meerdere meldingen binnen van bewoners van de flat waar de brand plaatsvond. Ze vertelden dat een verwarde man al urenlang veel lawaai maakte en spullen vanaf zijn appartement naar beneden gooide. Ook schreeuwde hij dat hij brand zou stichten in zijn woning.

En dat bleek niet gelogen. De politie ging samen met de brandweer en het arrestatieteam richting de Professor Poelslaan op de grens tussen Rotterdam en Schiedam. Daar troffen de hulpdiensten een grote brand aan.

Omwonenden ontruimd

Gelukkig lukte het om de man met een hoogwerker uit zijn appartement te krijgen. Ondertussen schakelde de brandweer extra mankrachten in om de brand onder controle te krijgen en werden zo'n twintig omwonenden voor de zekerheid uit hun huizen gehaald.

Pas rond 06:00 uur vanochtend was de brand onder controle en begon de brandweer met het nablussen van het vuur. Voor bewoners van zes woningen is tijdelijke opvang geregeld: hun woning heeft teveel waterschade opgelopen en is niet meer bewoonbaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie