FunX Rotterdam

Maaltijdbezorgers in Rotterdam steeds vaker overvallen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Maaltijdbezorgers in Rotterdam steeds vaker overvallen

De helden die door weer en wind jouw broodje shoarma, pizza of sushi komen bezorgen, zijn steeds vaker het slachtoffer van een overval. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van gemeente Rotterdam. Het aantal overvallen, straatroven en woninginbraken is daarentegen gedaald.

nieuwe trend

Dat maaltijdbezorgers steeds vaker overvallen worden, is volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nieuw. Hij spreekt van een "zorgwekkende nieuwe trend, die ook landelijk zichtbaar is." Begin vorig jaar leken vooral pakketbezorgers van bijvoorbeeld telecombedrijven een doelwit. Een groot aantal van die overvallers is toen opgepakt als resultaat van een undercoveractie. Ook is de manier van bezorgen veranderd.

online betalen

De stijging van de bezorgerovervallen zou onder andere te maken hebben met de toename van het aantal maaltijdkoeriers op straat. Een oplossing zou kunnen zijn om deze niet meer met contant geld rond te laten rijden. Sommige restaurants zijn al volledig overgestapt naar cashfree betalen. Aboutaleb wil dat dit binnen een jaar overal is ingevoerd en dat een bezorgmaaltijd altijd vooraf via internet betaald wordt. De fooi die de bezorger dan eventueel misloopt, kan volgens Aboutaleb alsnog online gegeven worden.

Ster advertentie
Ster advertentie