FunX Rotterdam

Politie plaatst mobiele post in Rotterdamse wijk na vele schietincidenten

foto: Twitter: POL_Feijenoord
  1. Newschevron right
  2. Politie plaatst mobiele post in Rotterdamse wijk na vele schietincidenten

Er komt een mobiele politiepost in de Rotterdamse wijk Feijenoord naar aanleiding van de vele recente schietincidenten. In de afgelopen twaalf dagen vonden tien schietpartijen plaats, met zes incidenten vlakbij elkaar in Rotterdam-Feijenoord.

Praten met bewoners

Volgens de politie gaat het niet om extra toezicht in de wijk Feijenoord, maar willen agenten vanuit een bus met bewoners praten. Iedereen die iets gezien heeft of over de vele schietpartijen wil praten, kan terecht bij deze politiepost, die tot en met vrijdag op verschillende plaatsen in de buurt zal staan.

"We willen burgers laten zien dat we aanwezig zijn en aanspreekbaar zijn", laat de politie weten. "Ook kijken we of we informatie kunnen ophalen." Daarnaast worden er flyers uitgedeeld over een tipgeldregeling die in 2019 startte. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier tot 750 euro voor ontvangen. "Een mooie regeling en ik hoop dat mensen hier gebruik van maken. Want uiteindelijk willen we met z'n allen hier die vuurwapens van straat halen", aldus de politie in een video op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere schietincidenten

In de wijk waren meerdere schietincidenten binnen korte tijd en dicht bij elkaar in de buurt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto beschoten op de Rose-Spoorstraat en een half uur later werd in de buurt, op de Vuurplaat, op een woning geschoten. In de nacht van maandag op dinsdag werd in de wijk opnieuw een woning onder vuur genomen. Ditmaal aan de Nassaustraat.

In Beverwijk overleed ook nog de 15-jarige Joshua door toedoen van messengeweld. De tiener kreeg het met een leeftijdsgenootje aan de stok en de ruzie mondde uit tot een dodelijke steekpartij.

Ster advertentie
Ster advertentie