FunX Rotterdam

Ruim 1500 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

foto: Openbaar Ministerie
  1. Newschevron right
  2. Ruim 1500 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

De Douane heeft vrijdag twee partijen met een enorme hoeveelheid cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het gaat in totaal om 1543 kilo, wat een straatwaarde van zo'n 115 miljoen euro heeft.

Ananassen en bananen

De eerste partij die de douane onderschepte, was afkomstig uit Costa Rica. In een container met ananassen zat maar liefst 1408 kilo cocaïne verstopt. Het fruit was onderweg naar een Duits bedrijf. In een andere container afkomstig uit Ecuador, met als bestemming een bedrijf in Barendrecht, vond de douane 135 kilo cocaïne tussen de bananen. Beide bedrijven hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3001 kilo

Het is de tweede keer deze week dat een grote hoeveelheid drugs is onderschept in de Rotterdamse haven. In de nacht van dinsdag op woensdag werd namelijk 3001 kilo cocaïne onderschept met een straatwaarde van ruim 225 miljoen euro. De drugs zaten verstopt tussen de bananenpuree. Het was een van de grootste drugsvangsten ooit in de Rotterdamse haven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vernietigd

De onderschepte drugs zijn inmiddels vernietigd. Het zogeheten HARC-team, bestaande uit de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, gaat alles verder onderzoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie