Naar homepage
Sport

Voetballer Jetro Willems smokkelde cocaïne als negenjarige

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Jetro Willems smokkelde cocaïne als negenjarige

Jetro Willems (voorheen PSV) smokkelde als negenjarig kind cocaïne van Curaçao naar Nederland. Dat vertelt de linksback van Eintracht Frankfurt in de serie Andy Niet te Vermeijde.

Jeugd op Curaçao

In gesprek met Andy van der Meijde vertelt Willems openhartig over zijn jeugd op Curaçao. "Ik kom uit een familie waar we het moeilijk hadden. We hadden op een gegeven moment geen geld meer. Zelfs toen we werk kregen, bleef er niet genoeg geld over. Toen zeiden mijn ouders dat we drugs gingen smokkelen."

Quote

Ze plakten het rond mijn benen"

Jetro Willems

"Ik wil nooit meer in die situatie terechtkomen"

Zijn ouders waagden eerst zelf een poging, maar toen die mislukte, offerde Willems zichzelf op. "Mijn ouders hadden het er met mij over, want ik was toch een beetje die gekke. Als ik dat voor mijn familie moet doen, dan doe ik dat gewoon." De eerstvolgende vlucht vervoerde de negenjarige Willems de drugs. "Ze plakten het rond mijn benen. Ik liep heel raar, maar ze letten niet echt op kinderen." Eenmaal aangekomen in Nederland, betekende het een nieuwe start voor de familie. "Dat was het licht voor ons. Alles ging goed, ze kregen werk en alles liep gewoon. Het enige wat ik wil is nooit meer in die situatie komen."

Ster advertentie
Ster advertentie