Up 2 Date

Politie vindt 3000 kilo cocaïne en 11 miljoen euro cash op boerderij De Kwakel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie vindt 3000 kilo cocaïne en 11 miljoen euro cash op boerderij De Kwakel

Op een boerderij in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel deed de Amsterdamse politie afgelopen donderdag een van haar grootste drugsvangsten. De politie vond daar namelijk maar liefst 3000 kilo cocaïne en 11 miljoen euro aan contant geld. Dat meldt De Telegraaf.

"Een van de grootste drugsvangsten"

Naast drugs en geld werden ook zes vuurwapens, dempers, munitie, geldtelmachines, luxe goederen en een auto in beslag genomen. De politie vermoed dat de spullen afkomstig zijn van een Zuid-Amerikaanse misdaadorganisatie. De vondst werd afgelopen donderdag al gedaan, maar werd stilgehouden om onderzoeks- en veiligheidsredenen. Volgens de onderzoeksleider van de operatie is het "zonder twijfel een van de grootste drugsvangsten van de Amsterdamse politie".

Extra hulp nodig

De politie meldt ook dat ze zoveel blokken cocaïne en tassen vol met contant geld aantroffen dat ze extra hulp moesten inschakelen. "Wat we aantroffen was zó veel dat we extra specialisten van de Forensische Opsporing moesten oproepen, maar ook de Bewakingseenheid voor de beveiliging van deze partij drugs en contant geld, met in totaal een waarde van ruim 200 miljoen euro".

Op het adres van de boerderij stond niemand ingeschreven, maar de politie trof er wel een 54-jarige man aan, die meteen werd aangehouden. Ook werd in Aalsmeer een 29-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden. Beiden worden verdacht van grootschalige drugshandel. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

Ster advertentie
Ster advertentie