Naar homepage
Up 2 Date

Achttien jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot wegens drugssmokkel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Achttien jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot wegens drugssmokkel

Aanklagers in Peru eisen achttien jaar cel tegen Joran van der Sloot wegens drugssmokkel. Dat melden lokale media over de Nederlander, die al sinds 2010 in Peru vastzit.

Drugs in rode bieten

Van Der Sloot wordt gezien als de coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis in het zuidoosten van Peru waar hij momenteel vastzit. Samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco en andere medeplichtigen zou hij bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana de gevangenis in hebben willen smokkelen. De drugs zaten verstopt in rode bieten, die zijn vriendin tijdens een bezoek aan hem gaf. Pacohuanaco zegt dit niet te hebben geweten, maar ook tegen haar is achttien jaar cel geëist.

Dubbele straf

Het opeenstapelen van gevangenisstraffen is in Peru mogelijk als de gepleegde misdrijven op verschillende tijdstippen zijn gepleegd. Van der Sloot zit namelijk nog altijd een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez in 2010, waarvoor hij in 2012 werd veroordeeld. Eerder werd hij al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Ster advertentie
Ster advertentie