Up 2 Date

Joran van der Sloot besmet met het coronavirus in gevangenis Peru

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joran van der Sloot besmet met het coronavirus in gevangenis Peru

Joran van der Sloot is in de gevangenis in Peru besmet met het coronavirus. Dat meldt zijn familie en is bevestigd aan RTL Nieuws. Van der Sloot zit een gevangenisstraf uit in Peru vanwege de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Demonstranten willen dat Joran van der Sloot levenslang krijgt en vragen daar om tijdens een demonstratie bij de Lurigancho-gevangenis in Lima op 11 januari 2012. / Foto: AFP

geen medische hulp
Er zou geen medische hulp voor Joran van der Sloot zijn en er wordt gezegd dat hij er slecht aan toe is. De familie van Van der Sloot heeft om steun gevraagd bij de Nederlandse ambassade in Peru. Ook dat is bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken aan RTL Nieuws. Volgens hen is er meteen na het hulpverzoek contact opgenomen met de gevangenis waar hij zit in de stad Juliaca.

positief getest

Aan de Nederlandse ambassade is door de gevangenis in Peru niet bevestigd dat Van der Sloot ook echt het coronavirus heeft. Hij zou via een telefoongesprek aan zijn moeder verteld hebben dat hij positief getest is en ook last heeft van alle symptomen van het virus. "Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter", vertelt een familielid.

alarm

Volgens de lokale organisatie Defensora del Pueblo zijn er vier gevangen en zeven gevangenisbewakers die het coronavirus hebben in de gevangenis waar Joran van der Sloot zit. Ook is er één gevangene in het ziekenhuis overleden aan het virus. De organisatie slaat alarm, omdat het risico dat nog meer mensen het virus krijgen in de gevangenis ontzettend groot is. De gevangenen leven heel dicht op elkaar omdat er te veel gevangenen in de gevangenis zitten. Ook zijn de hygiëne-omstandigheden heel slecht.

Ster advertentie
Ster advertentie