OMG

Politie treft 300 kilo cocaïne aan op boot in Zeeland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie treft 300 kilo cocaïne aan op boot in Zeeland

In de haven van de Zeeuwse plaats Breskens heeft de politie 300 kilo cocaïne aangetroffen op een motorboot. Niet veel later spoelde nog eens een pakket van 50 kilo cocaïne aan op het strand bij Zoutelande.

Bemanning aangehouden

Dat meldt de politie vandaag met het vermoeden dat beide hoeveelheden drugs zijn achtergelaten zodat smokkelaars deze op konden vissen. De bemanning van de boot is aangehouden. Bij de doorzoekingen van de woningen is een vuurwapen aangetroffen. De motorboot was in het vizier gekomen van de politie door een onderzoek van het Openbaar Ministerie. Rechercheurs vonden de cocaïne in een verborgen ruimte van het vaartuig.

Smokkelmethode

Het is een smokkelmethode die vaker voorkomt, legt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid uit. Grote vrachtschepen lozen een grote hoeveelheid drugs in het water voor ze de havens bereiken. Deze worden in tassen vastgebonden aan drijfmiddelen zoals een reddingsboei. Vervolgens worden de drugs door andere smokkelaars weer opgepikt. "Vaak gaat dit goed, maar soms kan het voorkomen dat een pakketje aanspoelt", aldus de woordvoerder.

Ster advertentie
Ster advertentie