Up 2 Date

'Narcos' in Nederland: politie ontmantelt grootste cocaïnewasserij ooit

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Narcos' in Nederland: politie ontmantelt grootste cocaïnewasserij ooit

Het klinkt als een filmscenario, maar het is echt waar: de politie heeft afgelopen vrijdag in een omgebouwde paardenmanege in Nijeveen de grootste cocaïnewasserij in Nederland ooit ontmanteld. Op de beelden van RTV Drenthe is te zien hoe dit er aan toe ging.

Wasserij?

In het drugslab werd op grote schaal cocaïne verkoop klaar gemaakt. In een cocaïnewasserij wordt coke binnengesmokkeld via bijvoorbeeld kleding, om vervolgens het hier weer uit te halen om klaar te maken voor handel. Bij de ontmanteling van het lab heeft de politie zeventien verdachten aangehouden.

Drugslab

In de wasserij trof de politie maar liefst tienduizenden liters chemicaliën aan en zo'n 100 kilo cocaïne. De manege beschikte niet alleen over een drugslab, maar ook over slaapzalen en ontspanningsruimtes.

Verdachten

Drie van de verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit, waarvan een ook een Colombiaanse paspoort heeft. Dertien verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit en een is Turks. Ondertussen is de politie nog steeds bezig met het zoeken van meerdere verdachten.

Ster advertentie
Ster advertentie