Up 2 Date

Weer drugs gevonden in Vlissingen: 921 kilo cocaïne

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Weer drugs gevonden in Vlissingen: 921 kilo cocaïne

In de haven van Vlissingen is weer een grote lading cocaïne gevonden, maar liefst 921 kilo. De drugs werden tussen de bananen gevonden in een container afkomstig uit Ecuador. Dit was niet de eerste keer dat er in de afgelopen periode drugs is gevonden in de haven. De Nederlandse politie is een onderzoek gestart.

Duizenden kilo’s coke

De haven van Vlissingen is een populaire plek voor de invoer van drugs vanuit verschillende landen. Vorig jaar december werd er 1200 kilo gevonden in de haven, eind november 750 kilo en begin november ook ruim 700 kilo. Alle keren dat de drugs gevonden is, zaten deze verstopt tussen de bananen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland narcostaat

Vroeger liepen de drugslijnen via Antwerpen, maar tegenwoordig gaat het voornamelijk via Vlissingen. Die haven heeft er opeens een nieuwe lijn van honderden containers per jaar bij, maar de hoeveelheid personeel is hetzelfde gebleven. Er is dus te weinig controle, wat de pakkans kleiner maakt dan in havens als die van Antwerpen of Rotterdam. De reden hiervoor komt duidelijk naar voren in het programma van Danny Ghosen: Narcostaat. In een aflevering van vorige maand laat Danny zien dat hij zonder moeite het terrein van de haven van Vlissingen oprijdt.

Ster advertentie
Ster advertentie