FunX Rotterdam

Politieke partij NIDA op zoek naar discriminerende Rotterdamse voetbalclub(s)

  1. Newschevron right
  2. Politieke partij NIDA op zoek naar discriminerende Rotterdamse voetbalclub(s)

Nourdin el Ouali van de politieke partij NIDA wil weten bij welke Rotterdamse voetbalclub(s) discriminatie plaatsvindt. Dat komt door een opmerkelijke uitspraak die sportjournalist Johan Derksen onlangs deed op TV.

"Ik weet van een voetbalclub in Rotterdam, waar een vriend van mij voorzitter is, dat als een lid zich aanmeldt dat Mohammed heet, dan komt die op een wachtlijst en dan krijgt hij geen uitnodiging, dan is het vol. Toen kwam een Mohammed en die was slim, na drie keer op een wachtlijst te zijn gezet, meldde hij zich aan als Henk Janssen en die kon de volgende avond komen trainen, toen stond de voorzitter voor lul.."

Nourdin gaat hierover in gesprek met burgemeester Aboutaleb om te kijken hoe dit aangepakt kan worden. Derksen is vaak provocerend, maar dit kan niet volgens NIDA. "Alsof discrimineren iets is om te lachen. Dit is discriminatie op basis van naam en etniciteit. Dat mag niet, al helemaal niet bij voetbalclubs. Zij maken gebruik van gemeenschapsgeld. Er moet een goed gesprek plaatsvinden met eventuele gevolgen."

Ster advertentie
Ster advertentie