FunX Rotterdam

"Straatvoetballer is de beste baan je kunt hebben"

  1. Newschevron right
  2. "Straatvoetballer is de beste baan je kunt hebben"

Voor een potje panna, voetbalshows en challenges moet je zaterdag 25 juni naar het Schouwburgplein in Rotterdam. Daar vinden namelijk de KNVB Straatvoetbal Games plaats! Straatvoetbalhelden Nasser El Jackson en Tom Vegter schoven onlangs aan bij Dulci in Jouw Stad Rotterdam en vertelden dat ze aanwezig zijn om mensen uit te dagen en shows weg te geven.

Professioneel straatvoetballer

Zowel Nasser als Tom verdienen hun geld met straatvoetbal. Ze geven dagelijks meerdere shows weg en genieten van dat leven. Het grote verschil met veldvoetbal is volgens beide mannen dat ze eigen baas zijn en zelf bepalen wat ze doen: "Je hebt geen trainer en op die manier kan je je eigen stijl creëren", aldus Tom.

Beste baan

Beide straatvoetballers kunnen rondkomen van hun kunsten. Nasser is wereldkampioen Ground Moves en geeft dagelijks twee tot drie shows. Tom doet het ook fulltime, terwijl hij afgestudeerd is in bewegingswetenschappen: "Dit is de beste baan die je kunt hebben," vertelde hij Dulci. Nasser wil zijn eigen voetbalschool openen in Tilburg: "In de loop van jaren wil ik naar Breda om Brabant te pakken."

Ster advertentie
Ster advertentie