FunX Rotterdam

"Keihard om een nummer 1 hit op je naam te hebben"

  1. Newschevron right
  2. "Keihard om een nummer 1 hit op je naam te hebben"
Als je de film Wolf nog niet hebt gezien, heb je in ieder geval de soundtrack ervan wel gehoord op FunX. Namelijk Mooie val van Appa en Winne. Deze track is geproduceerd door de getalenteerde SA Beats uit Rotterdam. Zijn talent is ook een hoop andere mensen niet ontgaan, want hij is genomineerd voor een State Award. In het dagelijkse leven werkt hij gewoon bij ProRail, maarvoor FunX City Rotterdam maakte hij natuurlijk even tijd vrij tussen het werk door.

SA Beats vindt het echt keihard dat hij is genomineerd. "Ik ben drie en een half jaar geleden begonnen met beats maken, dus om nu al genomineerd te zijn voor een State Award is natuurlijk helemaal te gek." Naast dat hij hard op weg is zijn sporen te verdienen in de Nederlandse hip hop scene, gaat hij ook een house track produceren. "Mijn hart ligt bij hip hop, maar het mooie aan dance en house vind ik dat je er een groot publiek mee kan bereiken. Daarom ben ik daar ook hard mee bezig en probeer zo snel mogelijk een toffe track naar buiten te brengen."

De Rotterdamse producer is ook bezig met het produceren van het nieuwe album van Sjaak. Maar natuurlijk heeft hij ook nog een heel lijstje van mensen met wie hij nog meer zou willen werken. Beluister hieronder wie dat zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie