FunX Rotterdam

Club BLU Rotterdam drie maanden gesloten wegens geweldsincidenten

foto: YouTube: Club BLU
  1. Newschevron right
  2. Club BLU Rotterdam drie maanden gesloten wegens geweldsincidenten

Club BLU in Rotterdam blijft voorlopig gesloten. De club moest na twee geweldsincidenten op 1 en 2 februari haar deuren sluiten, maar burgemeester Aboutaleb heeft nu besloten dat de club nog drie maanden extra dicht moet blijven.

Geweldsincidenten

De aanleiding voor het sluiten van de club was onder andere het geweldsincident dat op zaterdag 1 februari plaatsvond. Een bezoeker sloeg toen een bewaker, waarna hij door twee bewakers de club werd uitgeslagen. De dag erna was het weer raak: een onbekende man trok een vuurwapen en rende vervolgens weg.

Reactie eigenaar

RTV Rijnmond sprak de eigenaar van Club BLU, die het niet eens is met het besluit van Aboutaleb. "We hebben alle medewerking verleend. We hebben alle beelden gegeven." Ook vindt hij dat hij niet verantwoordelijk is voor wat mensen buiten zijn club doen. Het incident van 2 februari vond namelijk buiten de club plaats. Wel vindt hij dat de bewakers bij het eerste incident niet goed hebben gehandeld en geeft hij aan dat hij niet meer wil dat de bewakers opnieuw bij Club BLU worden ingezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de club gesloten is wegens soortgelijke geweldsincidenten. De laatste keer was eind 2018, toen de voordeur werd beschoten. Een tijdje daarvoor werd er een handgranaat voor de deur gelegd. De eigenaar vertelde toen tegen RTV Rijnmond dat hij wordt afgeperst: "De politie heb ik voortdurend geïnformeerd en om hulp gevraagd. Ik kan hier toch niets aan doen?'' Er wordt verwacht dat de club op 3 mei weer opengaat.

Ster advertentie
Ster advertentie