Sport

Maradona legt uit waarom hij zich zo bizar gedroeg tijdens spannende wedstrijd Argentinië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Maradona legt uit waarom hij zich zo bizar gedroeg tijdens spannende wedstrijd Argentinië

Het was gisteren een spectaculaire strijd tussen Nigeria en Argentinië op het WK. Maar niet alleen de bijzondere prestatie van het Argentijnse team viel op, ook de bizarre vertoning van Diego Maradona maakte veel reacties los. De voetballegende stak zijn middelvingers op, schreeuwde de longen uit zijn lijf en werd vastgehouden om niet uit de skybox te vallen. Hij was zichtbaar onder invloed, kon niet goed meer lopen en moest uiteindelijk weggedragen worden om naar een arts te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nek

"Ik had last van mijn nek" is de verklaring van Maradona. Hij legt op Instagram uit dat zijn nekklachten en evenwichtsstoornissen ervoor zorgden dat hij ondersteund moest worden tijdens en na de wedstrijd.

"Een arts adviseerde me om naar huis te gaan voor de tweede helft. Maar hoe kon ik dan doen, Argentinië riskeerde alles. Hoe kon ik weggaan?"

Wedstrijd

Argentinië wist op het nippertje de groepsfase op het WK te overleven. Na een gelijkspel tegen IJsland en de nederlaag tegen Kroatië won het team vlak voor tijd met 2-1 van Nigeria, dankzij een late goal van Marcos Rojo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie